Navajas de Ockham

Gestió Cultural i Publicitat Musical

 

 

 

Marina Sabaté Reig

marina@lamusicaamanseixlesferes.com

662452344 - 937474649

Navajas de Ockham

Navajas de Ockham, va néixer l’any 2012. Des d'aleshores han anat creixent fins a convertir-se en un grup que integra diferents estils musicals, el rock, la rumba, el reggae i la fusió, són estils que el grup pren com a referència principal per elaborar les cançons que han produint.

 

 

Melodies i ritmes sorgeixen amb molta força, dinamisme i presència, tot va prenen molta personalitat, sobretot al afegir la característica veu del cantant, que amb les seves melodies i lletres provoca que música i veu s'entrellacin entre sí, fent un tot, fent cançó.

Les seves lletres tracten de temes com la moral, la filosofia, la crítica social i també de la vida, de les seves traves i alegries, del seu dia a dia, tot fent servir la metàfora com arma principal.

 

 

Les seves cançons guanyen molta força en directe, on el grup gaudeix de veure el públic cantant i ballant els temes que interpretem. Totes les cançons són pròpies, aquí no hi ha versions, collita pròpia al cent per cent.

Actualment han acabat de gravar un nou EP de tres temes, que han procurat fer-los sonar tal i com sonarien en directe, cuidant la força i la festivitat, sense oblidar el missatge en les seves lletres.

Aquest EP és una presentació, una petita demo del que fam, de qui són i cap a on apunten musicalment, són Navajas de Ockham en pura escència.

A principis del 2018 tornaran a l'estudi de gravació per enregistrar el seu primer disc que inclourà molts dels temes que actualment estan treballant i els faran sonar en directe.

 

A mode de referència, el grup ha actuat a la Festa Major de Rubí, Festa Major de Sabadell, Sala Apolo 2 Barcelona, Sala Breakout de Sabadell, Tutupà , Espai Jove Fontana de Gràcia., entre d'altres.

 

El grup està format per...

- Cantant: Victor Ternero

- Guitarra elèctrica: Joel Sanders

- Guitarra clàssica: Juan Vinuesa

- Baix i cors: David Sardà,

- Saxo: Oriol Rodríguez

- Bateria: Dani Payà

 

 

 

 

 

 

La Flör del Otrö és un projecte musical que neix a la primavera de 2013, en els carrers de Terrassa (Barcelona). Mabel Flors, la frontwoman del grup, va començar el 2007 a compondre la seva pròpia collita en descobrir que escriure li servia per arreglar-se el cor, fent de la música introspecció i teràpia. Al maig de 2013, aquest repertori va començar a prendre cos en unir-se amb Aleix Costa, Àlex Sánchez (Peri) i Pau Centelles (tots membres del grup Eskassa Llibertat de Terrassa), que van veure la possibilitat de crear un nou projecte al costat d'ella.

Va ser arran de l'amistat que els unia que aquests 4 músics van decidir treballar junts per airejar del dia a dia, fent de la música la seva font vital i el pla perfecte per combatre des de l'art contra un sistema injust, que agredeix en el social i en el personal. Actualment la banda està formada per 6 amb bateria i teclats.

Fills de la música mestissa, van decidir fusionar les seves influències musicals (rumba catalana, ska, reggae, ritmes llatins i funky, entre d'altres) per sembrar un so fresc, bailongo, enèrgic i canalla que envia missatges sense pèls a la llengua, revelats en les lletres de la vocalista.

 

Selva: 2 guitarres, 1 teclat, 1 baix i 1 bateria i el rock ,en el seu sentit més ampli, són els ingredients que la banda terrassenca SELVA utilitza per facturar cançons d'alta densitat sonora. Partint del rock més clàssic ens proposen un viatge pel soul, el blues, el hard rock i el rock americà, sense oblidar les influències d'orígen britànic. Melodies directes i lletres de somiadors i de perdedors acaben de vestir la proposta d'aquests 5 músics d'àmplia experiència en el panorama musical vallesà.

Jordi Selva (guitarra,veu i composició) és l'ànima de la banda,Pol Calvet(guitarra),Genís Sobrado(teclat i arranjaments),José Ma Martinez(baix) i Marc Corominas (bateria i veus) aporten les seves personalitats per donar gruix i color a les composicions que Selva presenta.

El còcktel que SELVA proposa és una mescla de rock dels 70's amb picades d'ull al pop anglès i als ritmes més tabernaris,sense oblidar algunes pinzellades de "black music".

Ak 2015 publiquen " The public bicycle" el seu primer llarga durada on es plasmen aquestes diverses influències i on a través de 10 temes,trobem un eclecticisme que es mostra amb contundència en els seus directes, on la fera rugeix amb més força,amb una posta en escena 100 % rockera. Després de treballar la solvència del directe, estan llestos per sortir de la gàbia i menjar-se el món a ritme de rock.

SELVA ha tornar per quedar-se.

 

A-Tok: A finals d'agost de l'any 2012, un grup d'amics, estudiants de música, es va reunir amb el propòsit de consolidar un grup. Tots ells tenien un projecte comú en ment des de feia molt de temps i el van voler posar en pràctica. Fruit d’aquella trobada va néixer la idea de “A-tok”, una banda de música amb l'objectiu de trobar un estil fresc, enèrgic i que faci vibrar a la gent en cada directe.

 

A-tok cerca una barreja d’estils entre el Rock, l’Ska, el Reggae i el Folk amb tocs reivindicatius.

La banda vol mesclar la sonoritat i el color d’instruments habituals en aquest tipus de formació amb instruments de la nostra cultura com són el Fiscorn i la Gralla i d’aquesta manera donar importància a les arrels tradicionals.

 

L’11 de maig del 2013 A-tok es va estrenar al Vendrell dins de la Festa de la Primavera Organitzada per l’esplai Zig-Zag d’aquest mateix municipi. Des d’aquell moment el grup ha estat actuant en diversos escenaris i ha participat en varis concursos. Durant l’estiu del 2013, A-tok va guanyar el concurs Canonjamusic 2013, guardó que li va permetre tocar per la festa major junt amb grups consolidats en el panorama català. També va guanyar el concurs Musicamp 2013, cosa que li va permetre participar al concurs de Música Jove de l’Acampada Jove 2013.

 

Després de la primera temporada de concerts el grup es va tancar al local per a produir els temes de la seva primera maqueta que més tard enregistraria als estudis Sisdb de Constantí. La maqueta amb tres temes va ser presentada el febrer del 2014 i es pot descarregar a la web del grup www.a-tok.cat .

 

Durant bona part dels estius del 2014 i 2015, A-tok ha estat presentant la seva música per diversos escenaris i encara la propera tardor amb nous projectes en ment com la gravació d’un nou single i la preparació d’un nou directe. El 2013 guanyen el Canonja Music i del Musiccamp a Tarragona.

Hiberia és una formació vallesana que neix l'any 2008, format per:

- Luis Zubeldia (guitarres i veus)

- Nicolás Cardona (bateria)

- Eduardo Isanta (guitarres i veus)

- Juanra Valladares (baix i veu principal)

 

Després del seu primer disc "Gran Angular" (2012) ara ens presenten "Luz" (2016)que neix com a resultat de provar una nova etapa en la vida i plasmat de manera veridica en nous acords. Algo que ens conmou i els genera alhora incertesa de veure com arriba al públic. Un llarg treball, autoproduit i autoeditat amb un gran esforç amb les seves pròpies mans. Álbum que compte també amb la producció musical de Luque Lorite (Maika Makovski), mescalt a The Room Bcn (Cyan)i masteritzat per Sage Audio Nashville Mastering Studio.

El grup amb components de Terrassa i Sabadell (Barcelona)presenta el seu Pop-Indie que ara s'apropa mes a rock en aquest treball discogràfic, com demostren amb cançons com "Círculo" o "Lo siento por tí", sense oblidar migs temps amb gran energia com a "Rincón" i "Estados Unidos" i passant per talls de baixa revolució com "Luz" que dona nom al treball discogràfic.

 

GRAUT...després de voltar i viure just al tall de la navalla, després de recórrer el camí del folk al rock passant per el blues i el jazz, i a la fi després de retrobar-se a un mateix neix LIMIT’S , el primer disc en solitari.

LIMIT'S es una ullada a la condició humana, LIMIT'S es tot i alhora no es res, es la barrera mental que et fa abandonar o el punt a on agafar impuls, son les batalles quotidianes, son les petjades del darrer pas....

Res més que un manat de cançons fidels, com si no, al trànsit per un món a voltes absurd, a voltes boig, a voltes mesquí... i a on molt sovint escollim el camí més sinuós.

Retrats de moments i sentiments, de pensaments i anades d’olla,

"sóc tal com sona"

 

 

 

MARIONA ROCA Després de participar en diversos projectes durant més de deu anys (duets fent versions, musicant poemes, havaneres, pop-folk,clàssic...), Mariona Roca decideix emprendre la seva trajectòria personal unint les seves dues passions: la poesia i la música.

El nou repertori que presenta traça un recorregut pels poetes del nostre país més emblemàtics des de l’edat mitjana fins a l’actualitat: des d’Ausiàs March, fins al castellarenc Joan Arús,

passant per Joan Maragall, Josep Carner i Màrius Torres. Tot banyat de l’estil folk tradicional que caracteritza la cantant

vallesana.

Acompanyada d’una guitarra espanyola, i amb possibilitat d’ampliar la formació amb una banda (veu, guitarra, acordió i percussió). Acompanyada per grans musics professionals.

 

 

 

 

 

 

Maria Betriu: Aquest es un projecte de jazz i bossanova en català. Despres del disc 'Maria Betriu canta estàndards en català (Temps Record 2015)' acollit amb gran èxit ja prepara nou disc que inclourà un repertori d'estàndards d'aquests estils adaptats al català i fins i tot algun tema d'un compositor de casa nostra.

 

El primer disc inclou la col·laboració especial del trompetista Josep M. Farràs, ara, per aquest segon disc, compta amb la col·laboració, com a solista en alguns temes, del trombonista nord-americà John Dubuclet, que ha estat el director de la Big Band Jazz Terrassa i al llarg de la seva carrera ha treballat amb formacions com The Duke Ellington Orchestra i artistes com Tito Puente, Celia Cruz, Bebo Valdés, Michel Camilo i Tete Montoliu entre molts d'altres.

 

El grup està format per Maria Betriu a la veu, Arnau Gil a la guitarra i arranjaments, Haizea Martiartu al saxo, Xavier Algans al piano, Ramon Grimalt al contrabaix i cal destacar la presència del baterista Adrià Font, un dels pioners del jazz a Catalunya.

 

 

De tu a tu: és un grup que surgeix de les ganes de reproduir temes pròpis en acústic i també algunes versions en català i en anglès. Una gent molt propera que els agrada entrar en la complicitat del públic. Com el nom indica, "de tu a tu", una cosa senzilla plena d'il·lusió per la música i per la vida en general.

Desprès de la seva maqueta, estan preparant el seu primer disc que sortirà passat les vacances d'estiu.