Maria Betriu

Gestió Cultural i Publicitat Musical

 

 

 

Marina Sabaté Reig

marina@lamusicaamanseixlesferes.com

662452344 - 937474649

Maria Betriu: Aquest es un projecte de jazz i bossanova en català. Despres del disc 'Maria Betriu canta estàndards en català (Temps Record 2015)' acollit amb gran èxit ja prepara nou disc que inclourà un repertori d'estàndards d'aquests estils adaptats al català i fins i tot algun tema d'un compositor de casa nostra.

 

El primer disc inclou la col·laboració especial del trompetista Josep M. Farràs, ara, per aquest segon disc, compta amb la col·laboració, com a solista en alguns temes, del trombonista nord-americà John Dubuclet, que ha estat el director de la Big Band Jazz Terrassa i al llarg de la seva carrera ha treballat amb formacions com The Duke Ellington Orchestra i artistes com Tito Puente, Celia Cruz, Bebo Valdés, Michel Camilo i Tete Montoliu entre molts d'altres.

 

El grup està format per Maria Betriu a la veu, Arnau Gil a la guitarra i arranjaments, Haizea Martiartu al saxo, Xavier Algans al piano, Ramon Grimalt al contrabaix i cal destacar la presència del baterista Adrià Font, un dels pioners del jazz a Catalunya.

 

Jazz en català (Temps Record 2016) és el nou disc de Maria Betriu i sorgeix com la continuació del disc anterior “Maria Betriu canta estàndards en català” (Temps Record 2015).

El disc recull nou temes, quatre composicions de George Gershwin: És temps d’estiu (Summertime), L’home que estimo (T’he Man I Love), El nostre amor viurà (Love Is Here To Stay) i Algú que vetlli per mi (Someone To Watch Over Me); dos estàndards clàssics de swing: Quan vas marxar (After You’ve Gone) i Tinc tot el món als meus peus (I’ve Got T’he World On a String); un tema d’Antonio Carlos Jobim: Retrat en blanc i negre (Retrato em Branco e Preto); una composició del guitarrista català Ferran Orteu: Amb aquells ulls tan blaus; i una composició original de Maria Betriu:Només tu.

A més a més, el disc compta amb la col·laboració de grans músics de jazz de l’escena catalana com el trombonista nord-americà John DuBuclet, la saxofonista Haizea Martiartu, el guitarrista Arnau Gil (arranjador i productor musical del disc), el pianista Xavier Algans, el contrabaixista Ramon Grimalt i el baterista Adrià Font. Aquest disc és, doncs, un nou repte de la cantant egarenca per seguir amb el compromís de fer jazz en català i fer arribar al públic la seva música i creativitat.