L'Exèrcit d'Islàndia

Gestió Cultural i Publicitat Musical

 

 

 

Marina Sabaté Reig

marina@lamusicaamanseixlesferes.com

662452344 - 937474649

L'EXÈRCIT D'ISLÀNDIA: es una banda terrassenca formada al gener de 2010. La banda es va formar desprès de la dissolució d´altres grups (Christiane F, To Be Continued, Tired Hippo, Ménagé).

 

Ben d´hora van gravar la seva primera demo (en directe) formada per 9 temes propis i una versió de David Bowie (Heroes).

 

Aquesta maqueta els va servir per formar part de l´edició d´aquell any del prestigiós concurs SONA 9, quedant en 6º lloc d´un total de 180 bandes, i actuant així a locals i festivals com la sala Razzmatazz i el BAM de les Festes de la Mercè.

 

Un cop finalitzada la seva participació en el concurs, el grup va rodar el seu directe a diferents sales i festivals d´arreu de tot Catalunya, fins que es va tancar a l´estudi per enregistrar el seu primer disc (El Regne Mineral. 2013)

 

Desde que va sortir el disc al carrer el grup no ha parat de  tocar en diferents sales, tant en format acústic o elèctric, entrevistes a ràdios, diaris digitals o premsa escrita.

 

Actualment la banda esta formada per: David Amat, Raúl Barbero, Jordi Ibáñez, Rubén Martínez i Cristina Vallribera

 

Tres anys després de l’arribada del seu debut (“El regne mineral”), L’Exèrcit d’Islàndia treu a la llum “Atraccions”, una col•lecció de cançons que busca la complicitat de l’oient i li promet un viatge acolorit i canviant, sempre dins de les coordenades del pop-rock alternatiu. Si “El regne mineral” aprofondia en les influències del grup (el pop-rock alternatiu català, espanyol, anglès i americà), “Atraccions” esbossa noves víes expressives: certa foscor i certs camins més expansius s’obren pas en aquestes onze cançons. La col•laboració en el llibre-disc homenatge a Joan Pau Giné “Canten Giné” també es deixa sentir en les lletres, tal vegada més metafòriques però sempre de significació buscada i clara. Els gustos personals i el bagatge musical anterior dels membres del grup (tots ells havien format part d’altres projectes anteriors) conformen un tot homogeni però al mateix temps prou matisat com per sorprendre l’oient.