Gipsy Nur Project

Gestió Cultural i Publicitat Musical

 

 

 

Marina Sabaté Reig

marina@lamusicaamanseixlesferes.com

662452344 - 937474649

Gipsy Nur Project és un projecte musical de cançons en francès i en català amb jazz manouche i swing. Desprès d'un any de feina amb concerts a tot tipus de llocs, ha sortit a la llum el seu primer disc titulat "Rencontres"

Gipsy NUR Project, resident a Terrassa (Barcelona) neix al juny del 2015, empès per la cantant Núria Jaouen.

Després d'un any de molta activitat i d'una gran acceptació del públic (concerts en directe, privats, festivals,...) hem decidit plasmar les idees musicals de la fundadora Núria Jaouen en la gravació del seu primer disc de cançons pròpies en francès i algunes en català a l'estudi professional HitSound La Locomotora de Terrassa amb el productor i guitarrista Lluís Cuadrench.

Tot va començar interpretant cançons franceses antigues i algunes actuals amb els estils swing i jazz manouche (Édith Piaf, Charles Trénet, George Brassens, Serge Gainsbourg, Zaz,...) però sobretot temes propis escrits tant lletra com música i arranjaments per la cantant i pianista Núria Jaouen, nascuda a París i originària de Perpinyà, de mare catalana i de pare francès.

 

Els membres del projecte:

Núria Jaouen, piano, clavicèmbal, melòdica, teclats, veu i composició

Oleksandr Sora, violí

Svetlana Tovstukha, violoncel

Lluís Cuadrench, guitarra, gravació i mescla (HitSound Studios, La Locomotora, Terrassa)

Joan Humet, contrabaix

Daniel Levy, bateria

 

El disc, porta com a títol "Rencontres" (encontres, trobades, en francès) conté onze temes propis, nou en francès i dos en català, amb formats diferents, a trio (piano/veu, guitarra i contrabaix), a quartet (amb bateria), a sextet (piano/veu, violí, violoncel, guitarra, contrabaix i bateria) i algunes més íntimes a piano i veu.

Les cançons són inspirades de grans músics com: Édith Piaf, Barbara, Brassens, Sanseverino, Bénabar, Les Ogres de Barback, La Rue Kétanou, Zaz, i en particular Thomas Fersen per la poesia de les seves lletres, utilitzant sovint animals per parlar de situacions quotidianes humanes.

A part, la particularitat del projecte resideix en la voluntat d'introduir instruments usualment propis de la música barroca com ho és el clavicèmbal, així com els tocs balcànics del violinista ucranià Oleksandr Sora i l'impactant expressivitat i tècnica de la violoncelista Svetlana Tovstukha, tot plegat donant lloc a un interessant resultat fresc i original.